Новини
АБТТА споделя оговорност за двугодишното ръководството на най-влиятелната професионална организация на европейския туризъм
  виж »

Приключи 20 Годишна среща на АБТТА
  виж »

ЗАЩОТО ДОБРОТО Е ПОСТИЖИМО ЧОВЕШКО ДЕЛО: ДАРИТЕЛСКА ИНИЦИАТИВА НА АБТТА
  виж »

още новини »
Абонирай се за новините
прекрати абонамент
 
  НАЧАЛО
  ЗА НАС
  » ЧЛЕНОВЕ НА АБТТА
  НОРМАТИВНА УРЕДБА
  » ПАРТНЬОРИ
  ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
  Позиция
  » Полезни контакти
  » Прочетохме за Вас
  » АБТТА в медиите
  » КОНТАКТИ
  ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА - ДОМАКИН НА ОСМАТА РАБОТНА СРЕЩА МЕЖДУ БИЗНЕСА И МЕСТАТА ВЛАСТ

АБТТА Е ЧЛЕН НА ECTAA
ЗОНА САМО ЗА ЧЛЕНОВЕ
Още не сте наш член? Станете сега!
Потребител:
Парола:
забравена парола »


 

 
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ » Новини » АБТТА споделя оговорност за двугодишното ръководството на най-влиятелната професионална организация на европейския туризъм

С радост и гордост споделяме, че преди няколко часа Даниела Стоева, екс – председател на АБТТА, настоящ член на Управителния съвет на организацията и зам. министър на туризма в служебното правителство на Република България в периода м. май-м. септември 2021 беше избрана на член на Изпълнителния борд на ЕКТАА.
Създадена през 1961 г., днес ЕКТАА обединява националните туристически асоциации на всички европейски държави – членове и кандидат-членове на ЕС. България е член на престижната организация от 2004 г. , с единствен и пълноценен представител Асоциация на българските туроператори и туристически агенти, АБТТА.
Сред основните приоритети в работата на новия мандат на управление на ЕКТАА са пълноценно използване на възможностите за Европейско финансово подпомагане за възстановяването на европейския туризъм, насърчаване на устойчивия и интелигентен туризъм, разрешаване на проблема с кадрите и гарантиране правата на потребителите на пакетни туристически пътувания във всички резервационни канали на туристическите пътувания.

Какво влияние ще окаже върху развитието на българския туризъм фактът, че страната ни ще бъде в управлението на престижната европейска организация?
"Чрез тази позиция ще имаме възможност за директно участие във формирането на европейската туристическа политика. Ще разполагаме с изпреварваща информация – обяснява Даниела Стоева.
На второ място, ще имаме много добра възможност българското туристическо законодателство да бъде оптимално синхронизирано с европейското. Ревизията на директивата за пакетни пътувания съвпада с изработването на нов закон за туризма в България.
На трето място, ще има възможност за многократно по-активни контакти между туристическите агенции и туроператорите в България с техните колеги на европейско равнище чрез съответните асоциации на държавите членки на ЕС и иницииране на събития в подкрепа на българския туризъм.
В този смисъл смятам, че АБТТА може да допринесе многократно за разпознаваемостта на България като туристическа дестинация„ - казва Даниела Стоева и допълва , че „Всички тези цели могат да бъдат постигнати чрез обединяване на добронамерените усилия на всички заинтересовани страни, действащи на българския туристическия пазар.

"Акцент-Д" - уеб дизайн