Новини
АБТТА споделя оговорност за двугодишното ръководството на най-влиятелната професионална организация на европейския туризъм
  виж »

Приключи 20 Годишна среща на АБТТА
  виж »

ЗАЩОТО ДОБРОТО Е ПОСТИЖИМО ЧОВЕШКО ДЕЛО: ДАРИТЕЛСКА ИНИЦИАТИВА НА АБТТА
  виж »

още новини »
Абонирай се за новините
прекрати абонамент
 
  НАЧАЛО
  ЗА НАС
  » ЧЛЕНОВЕ НА АБТТА
  НОРМАТИВНА УРЕДБА
  » ПАРТНЬОРИ
  ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
  Позиция
  » Полезни контакти
  » Прочетохме за Вас
  » АБТТА в медиите
  » КОНТАКТИ
  ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА - ДОМАКИН НА ОСМАТА РАБОТНА СРЕЩА МЕЖДУ БИЗНЕСА И МЕСТАТА ВЛАСТ

АБТТА Е ЧЛЕН НА ECTAA
ЗОНА САМО ЗА ЧЛЕНОВЕ
Още не сте наш член? Станете сега!
Потребител:
Парола:
забравена парола »


 

 
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ » Новини » АБТТА-победител в престижното международно състезание "Човек на 21 век"


   
 

Заместник Министър Маринов връчи награда " Човек на 21 век" в туризма на Председателя на УС на АБТТА

На 27 ноември 2009 г. на официална церемония, бяха връчени наградите на победителите в тазгодишното девето  издание на международния конкурс  “Човек на 21 век”.

В събитието взеха участие много български бизнесмени, журналисти, представители на държавното и местно управление. Почетни гости на церемонията, състояла се в хотел Кемпински Зографски бяха Джилберто Кашани, Председателна Общинския съвет на Рим и световноизвестният френски архитект Доменик Перо. Събитието беше поздравено с поздравителен адрес от Г-жа Цецка Цачева, Председател на Народното събрание.

 

Престижната награда,  признание за постиженията  на българския бизнес в адаптацията към европейските стандарти, беше връчена на най-динамично развиващите се организации в няколко категории – производство,  услуги, държавно управление.

И тази година бяха раздадени специалните награди за авангардно и креативно мислене, за най-успешен млад бизнесмен, за популяризиране на българската култура.

По инициатива на АБТТА, за първи път тази година   беше учредена  нова категория -  туризъм.
След като разгледа постъпилите кандидатури в  категория туризъм,
жури в състав Адриана Цанева, Председател, Олга Ускова, Павел Алексиев,Метин Казак, Николай Ненчев, доц. Марин Тодоров, Иван Бойков, Георги Чернев,Наталия Бондаренко, Петрослав Петров, Стоян Хаджиев и Георги Ганчев единодушно присъди авторитетния международен  приз“Човек на 21 век”  на АБТТА, Асоциацията на Българските Туроператори и Туристически Агенти.

 

Наградата, уникална статуетка на скулптора Румен Желев  беше връчена на Председателя на УС, г-жа ИренаГеоргиева от г-н Иво Маринов, Зам. Министър на Туризма.

Българският туризъм заслужава тази номинация, защото въпреки сложните световни икономически условия продължава да се развива и успява да се адаптира към високите международни изисквания и Европейски стандарти. Зам. Министър Иво Маринов изрази задоволство също от факта, че престижната награда е присъдена на АБТТА, едно от най-активните  професионални сдружения  в туризма, асоциацията - представител на България в ЕКТАА, най-значимата Европейска организация в туризма  и пожела на нейното Ръководство  да продължава да  изпълнява своята мисия със  същия професионализъм и всеотдайност.

АБТТА приема наградата като заслужено признание за всеотдайния и безкористен труд на всички колеги, работили за развитието на Асоциацията от нейното създаване досега и като задължаващ стимул в по-нататъшните усилия за утвърждаване  на българския туристически продукт и туристическа дестинация България.


"Акцент-Д" - уеб дизайн